Cut it Challenge

De Cut it Challenge daagt je uit om creatief en zorgzaam om te springen met gebruikt textiel. Bestel gratis* het doe-het-zelfpakket en maak zes handige en stijlvolle items uit één hemd en één jeans! Of download de werkfiches en ga zelf aan de slag.

*Dankzij ondersteuning van de Burgerbegroting kunnen we 100 pakketten gratis aanbieden voor bewoners van District Antwerpen. 

Over ons

Tine van Groot Licht, Elke van Hausgemacht, Annelies van Lapland en Katrien van Re.Touché vormen samen het Circulair Textiel Collectief. 

Circulair omdat we willen meewerken aan een circulaire economie die ernaar streeft om niets verloren te laten gaan en alles is zijn waarde te behouden. Gaat een product toch kapot of geraakt het uit de mode, dan herstellen we het of geven het een upgrade. Als dat niet meer kan, recycleren we de materialen tot iets nieuws. Afval wordt dan grondstof.

Textiel omdat de textielindustrie belastend is voor het milieu en in grote mate bijdraagt aan de klimaatverandering.  Maar we hebben ook hoop. De textielindustrie zoekt volop naar manieren om duurzamer – zelfs circulair – te produceren. En in afwachting daarvan kunnen wij ook ons steentje bijdragen. Er is op dit moment voldoende textiel in omloop om de komende zes (!!) generaties te kleden. Met een beetje creativiteit ga je leuk gekleed zonder ons ecosysteem in gevaar te brengen!

Collectief omdat we rotsvast geloven in samenwerking! We delen een hart voor textiel, ambacht en duurzaamheid. Vanuit onze ervaring als makers en ondernemers willen we jong en oud inspireren om creatief en zorgzaam om te gaan met gebruikt textiel.

Projecten

Doe-het-zelf

Contact